20201117 - ISRA/DSL ordering issues - Opgelost

Type: 
Interruptions
17/11/2020 - 10:06 to 19/11/2020 - 17:45

Update 8:

Alle issues zijn volgens onze development engineers verholpen. Migrate in orders kunnen weer ingelegd worden en het zou weer mogelijk moeten zijn om het ISRA punt en Kamernummer bij het inleggen van de order te kunnen bepalen.

---

Update 7:

- Het probleem met het inleggen en verwerken van migrate-in orders zou nu volledig opgelost moeten zijn.

- Het probleem waarbij er op een locatie meerdere israpunten/kamernummers zijn en hier geen keuze in gemaakt kan worden, is nog steeds in onderzoek. Er is nog steeds geen verwachte oplostijd voor af te geven.

We zullen u uiterlijk om 18:00h of eerder van een nieuwe status update voorzien.

---

Update 6:

- Het probleem met het inleggen van migrate-in orders zou zoals eerder vermeld opgelost moeten zijn. Er wordt nog wel gewerkt aan het doorzetten van deze lijnen richting KPN.

- Het probleem waarbij er op een locatie meerdere israpunten/kamernummers zijn en hier geen keuze in gemaakt kan worden, is nog steeds in onderzoek. Er is nog steeds geen verwachte oplostijd voor af te geven.

We zullen u uiterlijk om 15:00h of eerder van een nieuwe status update voorzien.

---

Update 5:

- Het probleem met het inleggen van migrate-in orders zou zoals eerder vermeld opgelost moeten zijn. Er wordt nog wel gewerkt aan het doorzetten van deze lijnen richting KPN.

- Het probleem waarbij er op een locatie meerdere israpunten/kamernummers zijn en hier geen keuze in gemaakt kan worden, is nog steeds in onderzoek. Er is nog geen verwachte oplostijd voor af te geven.

We zullen u uiterlijk morgenochtend 10:00h of eerder van een nieuwe status update voorzien.

---

Update 4:

- Het probleem met het inleggen van een migrate in moet inmiddels opgelost zijn. We werken momenteel aan het doorzetten van deze lijnen richting KPN.

- Het probleem waarbij er op een locatie meerdere israpunten zijn en hier geen keuze gemaakt kan worden is nog in onderzoek. indien er 1 israpunt aanwezig is op de locatie kiest het systeem
standaard dit punt en zal de order besteld en doorgevoerd kunnen worden .

We zullen u uiterlijk omstreeks 15:00h of eerder van een nieuwe status update voorzien.

---

Update 3:

Nieuwe order aanvragen lopen weer door. Er speelt echter nog wel een probleem met migratie orders en overnames. Hiervoor zijn de engineers nog aan het zoeken naar een oplossing.

We zullen u uiterlijk morgenochtend 10:00h of eerder van een nieuwe status update voorzien.

---

Update 2:

Op dit moment is het probleem nog aanwezig en wordt er nog gewerkt aan een oplossing door de engineers. 

We zullen u uiterlijk omstreeks 16:30h of eerder van een nieuwe status update voorzien.

---

Update:

Bij het bekijken van lijninformatie via de postcode checker worden er lege resultaten weergegeven ondanks er wel degelijk een bestaande fiber connectie aanwezig is. Op dit moment is de verstoring dus nog niet opgelost en is nog in onderzoek bij de dienstdoende engineers.

Omstreeks 14:00h of eerder zullen wij u voorzien van een update op de status van de verstoring.

---

Op dit moment is er sprake van een verstoring op de postcode checker. Deze verstoring heeft vooralsnog betrekking op het doen van DSL aanvragen. Dat is op dit moment helaas niet mogelijk.

Het probleem is in onderzoek bij de engineers.

Wij zullen u omstreeks 12:00 of eerder voorzien van een update op de status van de verstoring.
Er zijn helaas geen workarounds mogelijk.

Onze excuses voor het ongemak

Update date: 
Thursday, 19. November 2020 - 17:46